Scholen en hun teams naar hun essentie brengen, dat is dé essentie.

Coaching met een spiegelend effect, recht vanuit het hart.

Zonder uitzondering

Mijn hart wordt er triestig van. Elke onderwijsprofessional die de laatste weken van het schooljaar bij me aanklopte, kon de spurt naar de eindstreep niet meer aan. Eén voor één gingen ze in ziekteverlof. Zonder uitzondering. Er was geen onderscheid tussen leerkrachten, zorgcoördinatoren, directeurs of het beleid. Het scenario was steeds hetzelfde. De energie was op. De fut was er uit. Die paar weken waren onoverbrugbaar. De draagkracht was herleid tot nul. De motivatie was gaan vliegen. De pijn was te groot. De onmacht ondraaglijk. De zelfzorg een uitdaging. De verzuchtingen over het systeem overdonderend. Twee maanden vakantie boden geen perspectief. ‘Ik kan niet meer. Ik weet niet of ik nog terug kan’, was de algemene teneur.

Ik moet ervan zuchten. Ik denk dan aan de strijd zonder schijnbaar uitzicht dat deze personen voelen. Ik denk aan de leerlingen die levendige, gemotiveerde en enthousiaste leerkrachten verdienen. Ik denk dan hoe deze onderwijsprofessionals ooit met liefde voor dit vak hebben gekozen. Ik denk dan aan de onderwijsopstelling die we ongeveer twee jaren geleden hebben gedaan waarin de uitstroom van leerkrachten een feit was, waarbij de overblijvende leerkrachten extra druk ervoeren en uiteindelijk in hetzelfde straatje belandden als hun collega’s. Dit kan onmogelijk de bedoeling zijn.

Ik kan het niet aanzien en me er niet bij neerleggen. Er zijn vele programma’s voor leerlingen met allerlei moeilijkheden. Maar hoe zit het met programma’s en coaching voor leerkrachten en directeurs die een steuntje in de rug nodig hebben? We kunnen toch echt niet de vele goede krachten in het onderwijs zomaar laten verwelken?

Het geroffel van de taiko

Ik ken de verzuchtingen. Ik heb het ook meegemaakt dat een overdaad aan ingewikkelde gebeurtenissen en prikkels mijn evenwicht aantastten. Dat mijn emoties meer op een wrokkige stormachtige oceaan leken, dat mijn benen eerder aanvoelden als lucifertjes die elk moment konden breken, dat mijn lichaam permanent in een staat van alarm verkeerde, alert voor wat er nu weer kon gebeuren en dat mijn hart roffelde als een taiko, een Japanse drumtechniek die door heel je lijf draaft. De crash nabij…

Gelukkig ken ik de symptomen vanuit mijn eigen ervaringen. Niets verrast me in de verhalen. Gelukkig heb ik keer op keer geleerd hoe je lastige situaties overstijgt en er kracht uit put. Wat kan ik beter doen dan mijn ervaringen delen? De groei die ik me eigen heb gemaakt in het onderwijslandschap waarin ik vele jaren heb gewerkt, behoort niet enkel mezelf toe. Die groei dient om te delen met iedereen die op zoek is naar welbevinden en met voldoende energie, of nog beter, met een levendige energie in de school wil werken. Ik word er gelukkig van als ik de neerwaartse beweging bij de leerkrachten en directeurs die ik begeleid zie omkeren naar een opwaarts transformerende bewustzijn.

Herken jij je in de symptomen? Weet dan dat je niet alleen bent. Weet dan dat het tij kan gekeerd worden. Weet dan dat jouw groei en transformatie ook een invloed hebben op ‘het systeem’. Weet dan dat leerlingen uitkijken naar levenslustige leerkrachten en dat het personeel vertrouwen heeft in een belevendigde directeur.

Van de ene deur naar de andere

De symptomen zijn eigenlijk goednieuwsbrengers. Ze bonken op de deur van je bewustzijn opdat je die zou openen. Ze vragen je om de vorige deur te sluiten. Je bent de oude patronen ontgroeid. Ze werken niet meer. Je symptomen pushen je om dit onder ogen te zien en achter jou te laten. Het is juist omdat we vasthouden aan dat wat niet meer werkt, dat we pijn en weerstanden ervaren. De stap van de ene deur naar de andere is de lastigste. Het lijkt wel niemandsland. Alle oriëntatie is zoek. Het is het moment dat je het wil opgeven of ziek wordt. De situatie verandert als je de nieuwe deur opent. Het landschap door de open deur ziet er fleuriger uit. Nieuwe mogelijkheden tonen zich. Je wordt nieuwsgierig. Ook naar jezelf. Je levensgoesting begint opnieuw te stijgen. Je kunt glimlachen om wat je toen achter die vorige deur niet wist. Je wilt niet meer terug. Alleen maar vooruit.

Je geavanceerde zelf

Ben jij zo iemand die niet wil wegzinken, maar nieuwigheden wil leren die je beter doen voelen? We vragen elke dag aan de leerlingen om nieuwe dingen te leren. En jij? Ben jij bereid om kennis te maken met het bewustzijn dat in jou ligt te sluimeren en dat wil gewekt worden om zich in te zetten voor een onderwijs dat harten en bewustzijn opent? Ben jij klaar om je geavanceerde zelf te ontmoeten en je met haar te verbinden? Kun jij niet wachten om open te bloeien, liefde en bewustzijn te ervaren en dit alles te delen in je onderwijsopdracht? Ben jij je ervan bewust dat elke nieuwe deur je onwetendheid verder uitgomt om te vervangen door iets dat we verbinding, kracht, bron, essentie of bewust-zijn noemen?

Dé essentiële zomerklas voor leerkrachten

Wil jij net zoals ik heb geleerd vanuit je aanwezig-zijn je lessen bezielen? Wil jij vanuit ontspanning klaar zijn voor het nieuwe schooljaar? Wil jij de basis beheersen om krachtig en liefdevol les te geven en ‘s avonds nog energie over te hebben voor je gezin? Besef jij net als vele anderen dat er een nieuwe bezieling nodig is in de scholen? We mogen niet meer voorbij gaan aan de essentie, maar ons er opnieuw mee verbinden. Jouw essentie is in jou te vinden. Nergens anders. Wil jij die essentie meenemen naar school? Wil jij de leerlingen inspireren om te leven en te leren vanuit hun essentie? Wat zou dat betekenen? Welke soort onderwijs zou je dan creëren? Durf jij die deur openen? Wil je dit alles van mij leren?

Je bent welkom in mijn zomerklas voor leerkrachten op 19 en 20 augustus. Met Teaching by being herbronnen we twee mooie dagen in een groen en bewust kader. Vanuit je herstelde verbinding met je essentie, kijk je vol vertrouwen uit naar 1 september.

Een schooljaar met minder druk op de ketel

Voor zij die steeds verder willen gaan in hun verbinding met de essentie van zichzelf, de essentie van de leerlingen en de essentie van onderwijs is er meer. Waarom zou je verder blijven presteren onder druk? Wat is het nut ervan? Niets!

Wil jij je verder bekwamen? Je ogen en oren leren openen? Je zintuigen activeren? Je ruimer bewustzijn inzetten opdat scholen op zich ook nieuwe deuren met daarachter mooie onderwijslandschappen kunnen openen? Hoe zou het zijn als jij bewust liefde, hartsverbinding en zielenbewustzijn in de school zou brengen? Je weet vast en zeker wel dat je dan onweerstaanbaar wordt. En wat als je je nu eens systemische inzichten eigen maakt? Ze doen je naar school en al haar participanten kijken zoals je hen nog nooit hebt gezien. Alsof je het scenario achter het scenario te zien krijgt. Verhelderend en vooral ontstressend.

Je bent welkom bij het traject Een systemische kijk voorbij stress op school dat in september begint en uiteraard bij de Onderwijsopstellingen van 1 december. Voor een meer intieme persoonlijke begeleiding kun je terecht bij de Pedagogische coaching.

Herbronning voor schooldirecteurs

Leerkrachten hebben behoefte aan directeurs met visie en charisma die de richting aangeven en hun personeel begeesteren. Leerkrachten zijn niet de enigen die hun verlangens op het bureau van de directeur leggen. Ze worden langs alle kanten aan de mouwen getrokken en hun agenda staat bol van de deadlines. Zelfzorg voor directeurs zit niet in hun urenpakket inbegrepen. Hoe behoud je toch de verbinding met de essentie van je innerlijke leidinggevende als je zelfs niet de tijd hebt om je koffie warm te drinken?

Wat ik weet vanuit mijn eigen ervaring als directeur en vanuit het contact dat ik met directeurs heb gehad, is dat ze te dikwijls van hun hart een steen maken om aan de opdracht te kunnen voldoen. Wat ze nodig hebben, is voelen dat hun hart klopt. Dat hun hart het centrum van de liefde is en dat scholen met hun leerlingen behoefte hebben aan hartelijke lessen en hartelijke benaderingen. Het hart? De liefde? Ik bedoel dit niet oppervlakkig, maar als een essentieel onderdeel van het lessenpakket en de plaatsbepaling van leerkrachten. Als het kantoor van de leidinggevende het kloppend centrum van de school is, hoe zou ons onderwijs er dan uitzien?

Elke leidinggevende is welkom bij het transformatietraject Van-Zelfmanagement naar schoolmanagment. Verbinden, tot rust komen, in beweging komen,… samen met anderen die begrijpen wat je job inhoudt.

Je kunt bij mij terecht voor systemisch onderwijsadvies, coaching, onderwijsopstellingen en trajecten.

Op 11 en 12 oktober kun je kennismaken met wat een Onderwijscouncil voor schooldirecteurs inhoudt.

Het veranderend bewustzijn dient zich aan.

Als er een nieuw elektronisch speeltje op de markt komt of iets anders dat ons hart verlangt dan zijn we er als de kippen bij om ons een exemplaar aan te schaffen. We willen mee zijn.
Word jij gewaar dat ons bewustzijn, zowel collectief als individueel, aan het veranderen is? Merk je dat we uitgenodigd worden om te leven wat de essentie is? Ken jij de handleiding van de essentie al? Weet je dat ze heel eenvoudig is?
Maak jij nu de keuze om je bewuste zijn te exploreren en te verspreiden in de school? Wil jij erbij zijn voordat anderen voor je uit lopen? Dan zie ik je graag op één van de opleidingen en deel ik graag alles wat ik hierover weet zodat volgend schooljaar er eentje wordt om niet te vergeten, in de positieve zin.

Met levenslustige groeten

Hilde Van Bulck

Spreker, schrijver, bewustzijnscoach, systemisch opsteller en adviseur
(met 26 jaar onderwijservaring)
Auteur van
De eigenwijze kikker
Facilitator voor onderwijs bij Organisation Of The Future
AMI Activerend, Motiverend, Inspirerend

www.hildevanbulck.com